26 Şubat 2009 Perşembe
FINDIKLI SÜTLÜ İNCİR TATLISI
Tamamen uydurmasyon bizzat kendime ait efendim bu tatlı.
Eşim diyette olduğu için uzun zamandır şöyle bol şerbetli tatlı yapamıyoruz.
Aslında yapabilirim ama eşim yemediği için içime sinmiyor.
Geçen akşam ani tutan tatlı krizine karşı hazırlandı bu incirler
İncirleri önce 6-7dk kadar kaynar suda şöyle hafifçe haşladım yumuşaması için,
sonra alıp içlerine tüm fındık koydum.Zaten incirlerim minik minikler tam bir fındık sığdı.
İçlerini doldurduğum incirleri borcama alıp üzerine1su bardağı süt+3tatlı kaşığı şekeri ekleyip fırına verdim
Şöyle sütü az kaldığında fırından alıp soğuttum
sonrada yedik
Easında bu tatlıda incirlerin üzerine şöyle bol kaymak onun üzerinede yeşil fıstık serperek servis edecektim ama diyet engeline takıldımm
afiyetle kalınn
24 Şubat 2009 Salı
LOKUMLU KURABİYE 2
not:hergün google da sünger tatlısı ve lokumlu kurabiye yazıp sayfama gelen sevgili ziyaretçilerime hediye ediyorum bu tarifi
en kısa süredede sünger tatlısı yapacağım sevgili izleyenim
sevgiler herzaman beklerimm
DÜN GELEN MİSAFİRLERİME YAPTIĞIM LOKUMLU KURABİYELERİMMM
bu kez malzeme şöyle
malzemeler:
1paket margarin veya tereyağı
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
1su bardağı nişasta
1su bardağı pudra şekeri
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
aldığı kadar un(yaklaşık3bardak kadar)
unu yavaş yavaş ekleyin birden döküp hamurun kıvamını bozmayın
içine gül aromalı sade lokum
birdahakine cevizli veya fıstıklı lokum koyacağım
hamuru yoğurup ceviz kadar bezeler alıyor ortalarına bir lokum koyup hamuru düzgünce yuvarlıyoruz
ben lokumu böldüm ikiye ayırdım baya büyüktü çünkü
fırında çok kızartmadan hafif pembe pişiriyoruz
üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz
DİĞER LOKUMLU KURABİYEM
afiyetle kalın
23 Şubat 2009 Pazartesi
KENDİNİ SAÇ KAVURMA ZANNEDEN MANTARLI TAVUK SOTE
çocuklar mantarı çok yemedikleri için bu kez tüm malzemeyi tavla zarı büyüklüğünde doğradım .yemeğe saç kavurma görüntüsü verdim
malzemeler
2kemiksiz tavuk but
1/2kg mantar
3-4sivri biber
3-4 domates
2kuru soğan
sıvı yağ+tereyağı
malzemelerimi minik minik doğrayıp önce soğanı ardından mantarı suyunu çekene kadar soteledim.mantar geç piştiği için onu önden pişirmek istedim
suyunu çektikten sonra tavuk,biber en son domatesi soteledim
yemek piştikten sonra sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz
ben birazcık karabiber ekledim
çocuklar mantarı çok farketmeden bi güzel yediler
lavaşlara sarıp üzerine soğan ve yeşillik ilave ederekte güzel bi dürüm elde edebilirsiniz
afiyetle kalın
ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ PİLAV&ÇİN PİLAVI
bu pilavı çay menülerine hazırlyabilirsiniz
içine dilediğiniz başka sebzeleride ilave ederek hazırlamak mümkün
ben bu kez havuç bezelye ,pilavım piştikten sonrada dereotu ekleyerek servis ettim
zeytinyağı sevmiyorsanız diğer sıvı yağlarlada yapılabilir
tabiki pilavın hası tereyağlıdır, ama bu çay yanına olduğu için çok sıcak yenmeyecek o sebeple sıvı yağ uygun olacaktır.
bir ölçü pirince 1,5su kullanıyorum
afiyetleee
Müjdecim yemeğin isminde ufak bi ekleme oldu sevgilerr:))
KALPLİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI
haftasonu bizim küçük cadı Elif'in doğum günüydü
bu pastayı ben hazırladım.vakit baya dardı ancak bu çıktı ortaya
pandispanyası:
bu pastayı ben hazırladım.vakit baya dardı ancak bu çıktı ortaya
pandispanyası:
5yumurta
4 fincan şeker
5fincan un
1fincan yoğurt
3yemek kaşığı sıvı yağ
3yemek kaşığı sıcak su
kabartma tozu
vanilya
üzerine şanti
ara kata çikolatalı cremole
fincanlar türk kahve fincanı ölçüsü
pandispanyayı akşamdan hazırlasam işim daha kolay olacakmış
en azından süslemeye vaktim kalırdı
yinede elif beğendi
zaten anneside hazırlamıştı
tabağımızda birde poğaça vardı, yanlız resimde yok .
kendileri fırında ısınıyorlar
çilek ve muzlu
muzlu pastanın pandispanyası ara katlara muz en üste çilek dilimleri yer almış
muzlu pastanın pandispanyası ara katlara muz en üste çilek dilimleri yer almış
kremayı gıda boyası ile renklendirmiş
ellerine sağlık Yasemin
19 Şubat 2009 Perşembe
MARSHMALLOW VE EV YAPIMI ETİ PUFLAR
açıkçası ilk önce denemeyi pek gözüm yemedi
sonra hadi dedim bekle bekle olmayacak
sevgili ninodan tarifi aldım kolları sıvadım
burada uyulması gereken tek şey verilen ölçülere ve sürelere kesinlikle uyulmalı
ben marshmallov ların altına yuvarlak bisküviler hazırladım
sonra gıda boyası ile renklendirdiğim hindistan cevizine buladım
birkaçınıda deneme amaçlıu çikolata sosa buladım.oda harika oldu bende
korkmayın hemen deneyin
alt kat bisküviyi zencefilli düğme kurabiye tarifimle yaptım,yanlız zencefil eklemeden
alt kat bisküviyi zencefilli düğme kurabiye tarifimle yaptım,yanlız zencefil eklemeden
MALZEMELER
21 gr toz jelatin veya 21 gr karsiligi
21 gr toz jelatin veya 21 gr karsiligi
120 ml soguk su
400 gr cok ince cekilmis pudra sekeri (Siz robottan 3 kez cektiginiz sekeri kullanabilirsiniz)
400 gr cok ince cekilmis pudra sekeri (Siz robottan 3 kez cektiginiz sekeri kullanabilirsiniz)
60 ml su
1 cay kasigi tuz
Varsa vanilya ekstresi ya da cubuk vanilya
Nisastali Karisim Icin
1 cay bardagi ince seker
1 cay bardagi nisasta
YAPILISI
Jelatini derin bir kabin icine alin ve soguk su ilavesi ile 10 dakika mikserle bembeyaz ve yogun kopuk olana kadar cirpin. Bu yogunlugu ve beyazligi mutlaka elde etmelisiniz. Cirpma surelerine cok dikkat edin ve aynen uygulayin. Yoksa basarisiz olursunuz. Kalin tabanli celik tencereye pudra sekerini, misir surubunu, suyu ve tuzu ilave edin, kar haline gelen jelatini de ekleyip, kisik ateste surekli karistirarak pisirmeye baslayin. Cubuk vanilya kullanacaksaniz simdi ekleyin. Karisim kaynamaya basladiginda, cubuk vanilyayi icinden alin. Karisim kaynamaya basladiktan sonra sure tutun ve tam 10 dakika sonra (ya da evde sivi olceriniz varsa derece 240 gosterdigi zaman) atesten alin. Karisim beyazdan krem rengine donmus ve biraz da yogunlasmis olacak. Karisimi derin bir kaseye aktarin.
1 cay kasigi tuz
Varsa vanilya ekstresi ya da cubuk vanilya
Nisastali Karisim Icin
1 cay bardagi ince seker
1 cay bardagi nisasta
YAPILISI
Jelatini derin bir kabin icine alin ve soguk su ilavesi ile 10 dakika mikserle bembeyaz ve yogun kopuk olana kadar cirpin. Bu yogunlugu ve beyazligi mutlaka elde etmelisiniz. Cirpma surelerine cok dikkat edin ve aynen uygulayin. Yoksa basarisiz olursunuz. Kalin tabanli celik tencereye pudra sekerini, misir surubunu, suyu ve tuzu ilave edin, kar haline gelen jelatini de ekleyip, kisik ateste surekli karistirarak pisirmeye baslayin. Cubuk vanilya kullanacaksaniz simdi ekleyin. Karisim kaynamaya basladiginda, cubuk vanilyayi icinden alin. Karisim kaynamaya basladiktan sonra sure tutun ve tam 10 dakika sonra (ya da evde sivi olceriniz varsa derece 240 gosterdigi zaman) atesten alin. Karisim beyazdan krem rengine donmus ve biraz da yogunlasmis olacak. Karisimi derin bir kaseye aktarin.
Sicakken mikserle cirpmaya basliyoruz sekerimizi. 15 dakika cirpiyoruz ve renk yine beyaza donuyor. Hacmi ve yogunlugu artiyor.
Mikserle cirparken kaseyi de sabitlemeniz gerekiyor. Vanilya ekstresi kullanacaksaniz, simdi 3/4 cay kasigi kadar ilave edin ve iyice karistirin.
Artık sade haliyle hazir marshmallow seker.
.20 cm kare borcamin icini once ince bir tabaka firca ile yaglayin ve nisasta ile ince sekeri iyice karistirip, ayrisini yaglanmis borcama serpistirin ve sekeri bu karisimin uzerine dokup, duzleyin. Kalan nisastali karisimida sekerlerin uzerini ortecek sekilde serpistirin ve borcamin uzerini ortmeden buzdolabina kaldirin. 5-6 saat buzdolabinda bekletin
5-6 saat sonra sekerleriniz hazir, ister bicakla, ister mutfak makasiyla kesip servis yapin.
AFIYET OLSUN
AFIYET OLSUN
16 Şubat 2009 Pazartesi
JÖLELİ MİNİK LOKUMLU TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER:
tavuk göğsü malzemeleri
alt kısım için vişneli jöle
minik meyveli lokum taneleri
önce jölemi hazırlayıp ıslattığım kalıplara paylaştırdım
üzerine linkte verdiğim gibi tavuk göğsünü hazırlayıp jölelerin üzerine ekledim.muhallebi soğumadan meyveli lokumlardan yeteri kadar kaselerin üzerine serpiştirdim(diğer sefere lokumu muhalllebinin içinde şöyle bi harmanlayıp dökeceğim)
benim bu denemede lokumlar yüzeyde kaldı.
tatlıyı dolapta iyice soğutup servis tabağına ters çevirerek ikram ediyoruz,veya afiyetle yiyoruzz
afiyetle ve sağlıcakla kalın
14 Şubat 2009 Cumartesi
ŞEKER FASULYE PİYAZI
1Bardak şeker fasulyesi
2domates
1orta boy kuru soğan
1havuç
yarım demet maydonoz
sumak
zeytinyağı
sirke ve limon
piyaz bence harik bir salata
bilmeyende yoktur zaten
haşlanmış şeker fasulyeye yukarıda yazdığım malzemeleri ekleyip harika bir salata oluşturdum
şeker fasulye top gibi dolgun bir fasulye ve tadı çok güzel,normal beyaz fasulyeden çok barbunyayı andıran bir tadı var
afiyetle ve sağlıcakla kalın
not:malzeme seçimi tamamen zevkime göre ,normalde havuç falan eklenmesede ben renklendirmek için ekledim,yumurta sevmediğim için yumurtayı tercih etmedim
13 Şubat 2009 Cuma
MUZLU BATON PASTA&P.D.Ç.S 36
PANDİSPANYA
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1kabartma tozu
2yemek kaşığı sıvı yağ
3yemek kaşığı kaynar su
arasına:
muzlu cremole ,muz dilimleri
üzerine krem şanti
muz,tart jölesi
süslemek için damla çikolata
gıda boyası ile renklendirilmiş hindistan cevizi
diğer pasta tarifleri ve hazırlanışları için PASTALAR a bakabilirsiniz
tarifimi mutfak telaşı arkadaşıma gönderiyorum
10 Şubat 2009 Salı
ÇİKOLATALI GÖKKUŞAĞI PASTA
PANDİSPANYA
5yumurta
1su bardağı toz şeker
1,5su bardağı un
1kabartma tozu
2yemek kaşığı sıvı yağ
3yemek kaşığı kaynar su
kreması: türk lokumu tarifimdeki kakaolu muhallebiden hazırladım
tadı çikolatayı çok fazla andıran.katılaşıp donmayan bir krema
üzerinide renklendirdiğim hindistan cevizi ve rende çikolata ile süsledim
pandispanyanın hazırlanışı:
yumurtanın beyazları bir fiske tuz atıp kar haline gelene kadar çırpılır(derin cam bir kasede çok çabuk katılaşıyor)
şekerin içine kaynar su ekleyip karıştırıyoruz
daha sonrayumurta sarılarını , yağı,sırasıyla unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz
en son kar halindeki beyazları hamura ekleyip kaşıkla söndürmeden karıştırıyoruz
bu şekilde pandispanya daha puf puf yumuşacık oluyor
pişen kekimize kremasını sürüp süsleyip vakit varsa dolapta iyice dinlendirip srvis yapıyoruz
afiyet olsun
9 Şubat 2009 Pazartesi
SALATA PASTASI
merhabalar
efendim uzun zaman oldu görüşmeyeli
sizleri bıktırdım hamsi şişlerle
bu arada taşındım evime yerleştim çok şükür.bugün çocuklarıda okula götürdüm .tabi farklı bi okul ,farklı öğretmen ve arkadaşlar
inşlh zor olmaz yavrucaklar için
yeniden merhaba demişken çoğunuzun bildiği salata pastamı yayınladım
bunu sevgili Burcu için yayınladım o nasıl olduysa atlamış bu salatayı
sevgili arkadaşım inşlh beğenirsin.
patatesimizi haşlayıp tuz ve az yağla tatlandırıyoruz
patatesi kaç renk yapacaksak o kadar bölüyoruz
ben
1.kata:taze soğan,maydonoz .bezelye
2.kata havuç rendesi ve mısır
3.kata mor lahana ve kornişon turşu ekleyerek renklendirdim
ıslattığımız pasta kalıbına kat kat sıralayıp biraz bekletip ters çevitiyoruz
üzrine sarımsaklı yoğurt ,dilenirse biraz mayonez
işte bu kadar afiyetler olsun hepinize
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
-
Bu böreğin özelliği içsiz olması kayınvalidemden öğrendim .kayınpederim gürcü ve onlara özgü bi börekmiş. malzemeler: 1su bardağı su 1 su...